Een cursus BHV volgen in Zaandam

Er zijn tegenwoordig heel wat plekken in Nederland waar je een cursus bedrijfshulpverlening of ‘BHV’ kunt volgen. En dat is maar goed ook, want ieder bedrijf heeft baat bij één of meerdere gediplomeerde BHV’ers. Zij weten precies wat ze moeten doen als er calamiteiten zijn of als er eerste hulp verleend moet worden aan slachtoffers. En daarmee is de werkvloer meteen een stuk veiliger. Als jouw bedrijf in de buurt van Zaandam is gevestigd heb je geluk. In het trainingscentrum van G4S kun je een BHV Zaandam volgen.

naamloos

Het voordeel van een BHV Zaandam

Bij het trainingscentrum in Zaandam krijg je theorielessen maar ook praktijkoefeningen. Er zijn speciaal uitgeruste oefenlocaties waar verschillende situaties worden nagebootst. Denk bijvoorbeeld aan een ziekenhuis, een bedrijfspand en een restaurant. Op deze levensechte locaties worden bepaalde scenario’s nagespeeld. Onder leiding van een ervaren instructeur leer jij vervolgens wat je moet doen. Je zult branden blussen, slachtoffers reanimeren, gebouwen ontruimen en nog veel meer. Juist omdat de locaties bij BHV Zaandam zo realistisch zijn zal je precies weten hoe het voelt om in zo’n noodsituatie te zitten en ben je optimaal voorbereid als de nood echt aan de man is.

Gediplomeerd bedrijfshulpverlener

Na veel praktijkoefeningen moet je een examen leggen waarmee jij aan kunt tonen dat je de juiste kennis in huis hebt. Slaag je voor dit examen? Dan mag je jezelf een gediplomeerd bedrijfshulpverlener noemen. Natuurlijk moet je wel regelmatig je kennis bijspijkeren. Daarom is het diploma maar voor een bepaalde tijd geldig. Gelukkig kun je ook hiervoor terecht bij de trainingsfaciliteit in Zaandam. Met een herhalingstraining BHV ben je zo weer up-to-date. En ook als je je kennis uit wilt breiden met wat extra oefening op het gebied van bijvoorbeeld brandveiligheid ben je hier aan het juiste adres. Je kunt dan kiezen voor een brandweertraining.