Carrière in het slop? Leer hier wat een loopbaancoach opleiding voor jou zou kunnen betekenen!

Is jouw carrière in het slop? Wil jij kijken wat jouw andere opties zijn? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Wanneer jij de kracht hebt om mensen te kunnen inspireren in het belangrijk dat je hier dan ook wat mee doet. Met een loopbaancoach opleiding ben jij in staat om deze persoonlijke skill om te zetten in een professionele skill. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Wat doe je als een loopbaancoach?

Een loopbaancoach in het kort is iemand die studenten, scholieren en werkende mensen adviseert over hun carrière. Dit betekent dat ze advies geven over te volgen studies, het soort persoon dat iemand is, welke talenten zij hebben en welke ambities bijvoorbeeld. Voor veel mensen is dit niet persé een probleem, maar is het vooral erg prettig om hier met iemand over te spreken. Vanuit daar hebben ze dan weer een goed beeld om de toekomst mee in te gaan. Je helpt dus de hele dag door mensen met hun carrière pad. Welke werkzaamheden heb je dan als loopbaan coach? Nou, je voert dus regelmatig gesprekken met cliënten. Daar maak je ook rapportages van en eventueel bespreek je die met de persoon in kwestie of juist met een collega. Je adviseert scholieren en studenten over een te volgen opleiding. Tot slot adviseer je soms indirecte collega’s, zoals HR of P&O medewerkers, over individuele cliënten die zij onder hun verantwoordelijkheid hebben.

Veel voldoening

De loopbaan coach heeft dus eigenlijk best wel een heel erg mooie baan. Je hoort regelmatig van anderen hoeveel baat ze hebben gehad bij slechts een enkel gesprek met zo’n loopbaan coach, waardoor je al weet dat je er heel erg veel voldoening uit kunt halen wanneer je deze functie zelf uitvoert. Allerlei verschillende partijen bieden mooie, praktische en snelle opleidingen aan om loopbaan coach te worden. Lijkt het je wat, ga dan de loopbaancoach opleiding volgen!