De afgelopen jaren is het aantal inbraken bij bedrijven al flink gedaald, maar nogsteeds gebeurd het enorm vaak dat er in bedrijfspanden wordt ingebroken. Er is vaak niemand aanwezig, waardoor het voor dieven een interessante plek is om even naar binnen te gaan. Dagelijk zijn ondernemers de dupe van inbraak, maar dit kan deels worden voorkomen. 

Gelegenheidsdieven

Het zal je verbazen wanneer ik je zeg dat bijna 90% van alle inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. De meeste boeven zijn niet van plan om ergens een inbraak te plegen, maar wanneer dit op hun pad komt zullen ze het wel doen. Zo zien ze vaak containers of pallets die het makkelijk voor ze maakt om naar binnen te gaan. Ze denken niet na en gaan gewoon. Zorg ervoor dat deze makkelijke gelegenheden niet bij jouw bedrijf kunnen.

Professionele dieven

Hiernaast zijn er natuurlijk ook genoeg inbrekers die zich wel goed voorbereiden. Dit zijn de inbraken die goed zijn voorbereid en voor grote buit kunnen zorgen. Het is voor deze mensen heel belangrijk om je pand goed te beveligen. Dit kan op verschillende manieren.Om te beginnen is het plaatsen van beveiligingscamera’s van groot belang. Op deze manier schrik je dieven af, maar kan je ook vanuit verschillende plekken meekijken. Hiernaast kan er de alarmcentrale ook meekijken bij een melding. Ook zijn alarmsystemen erg handig. Op deze manier kan je bij een poging tot inbraak direct worden gebeld. Het hebben van goede beschermhekken om je pand heen kan ook helpen. Bij Holland Hekwerk heb je goede hekken die het de inbrekers een stuk lastiger zullen maken. Op www.hollandhekwerk.nl vindt je alle mogelijkheden die je hebt.

Aangifte

Hoe goed je pand ook is beveiligd, de kans bestaat helaas altijd nog dat er een inbraak is op jouw pand. Wanneer dit het geval is, dan moet je aangifte doen bij de politie. Dit is belangrijk voor je verzekering en kan zowel online als persoonlijk.