Wat is een automatische poortopener?

EVA 5

Weet je nog niet zeker of je een automatische poortopener wilt? Of heb je er wel eens van gehoord, maar heb je geen idee wat het precies inhoudt. In dit artikel zal er haarfijn aan je worden uitgelegd wat een automatische poort nu eigenlijk is. Je moet het eigenlijk zien als een soort elektrisch systeem wat ervoor zorgt dat een poort open en dichtgaat. Dit gaat door middel van een knop of afstandsbediening. Waarom zou je dat willen, zul je misschien denken. Er zijn meer dan genoeg redenen om een automatische poortopener aan te schaffen. Het is een investering waar je daadwerkelijk iets aan hebt. Meer over weten? Lees dan snel verder. 

Het gaat een stukje makkelijker

Waarschijnlijk een van de grootste redenen dat mensen kiezen voor een automatische poortopener is het gebruikersgemak. Het is natuurlijk heel fijn dat je niet steeds heen en weer hoeft te lopen om de poort open te maken. Vooral als je in de auto zit en je moet door de poort heen, kan dit heel erg vervelend zijn. Door middel van deze opener kun je met een druk op de knop door de poort heen rijden. Hoe makkelijk is dat?

Inbraak is verleden tijd

Daarbij is de kans groot dat je inbraken voorkomt door zo’n poort. Niemand kan er gemakkelijk overheen klimmen, dus de kans is groot dat iemand zich ineens op je terrein bevindt. Een extra hulp is natuurlijk het inzetten van camera’s, maar een poortopener kan dienen tot een eerste stap. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een melding te krijgen als iemand zich bij de poort bevindt. Dan kom je nooit voor verrassingen te staan.

Het neemt weinig ruimte in beslag

Daarbij neemt zo’n poort helemaal niet zoveel ruimte in beslag. Je zou misschien denken dat dit wel zo is, maar het valt heel erg mee. Aangezien de poort horizontaal schuift, is het niet nodig om de poort open te klappen. Dit betekent dus dat er geen extra ruimte nodig is om jouw terrein.