Zo word jij een NOBCO coach

Een NOBCO coach worden. Het is mogelijk dankzij NOBCO opleidingen. Een NOBCO opleiding geeft jou de vaardigheden, inspiratie, verdieping, kennis en praktijkervaring die jij nodig bent. Deze dingen zullen ervoor zorgen dat jij het beste uit jezelf kunt halen en daarnaast is een NOBCO opleiding een stap in de goede richting, want je bent dan namelijk op weg naar een prachtige certificaat. Dat certificaat zal ervoor zorgen dat jij jouw concurrenten altijd een stap voor bent en meer klanten zal werven. Je bewijst immers dat jij het echte werk bent en jouw hulp mensen tot het volgende niveau kan brengen.

HBO/WO-vooropleiding en een coachopleiding 

Om een NOBCO coach te worden, dien je een HBO/WO-vooropleiding gedaan te hebben. Daar houdt het niet op. Je moet namelijk ook een coachopleiding gedaan hebben. Deze coachopleiding dient minimaal 50 uur te bedragen. Daarnaast moet je ook coach ervaring van 50 uur opgedaan hebben bij 5 coachees binnen 3 jaar tijd. Dit alles dien je te kunnen bewijzen als jij je wilt aanmelden als een NOBCO coach. 

Dit is een van de voorwaarden waar je aan kunt voldoen om een NOBCO coach te worden. Er zijn echter ook nog andere opties waar je aan kunt voldoen. Voldoen aan een van de voorwaarden is al genoeg om een NOBCO coach te worden.

Diploma van een EQA-opleiding

Indien je niet voldoet aan de HBO/WO-vooropleiding en coachopleiding, dan kun je ook nog een NOBCO coach worden als je een diploma hebt van een EQA-opleiding. Een EQA-opleiding is een coachopleiding die erkend is door EMCC, European Mentoring and Coaching Council. Op https://www.mastercoaching.nl is het mogelijk om een EQA-opleiding te volgen. Start je opleiding via mastercoaching en wordt een NOBCO coach. 

Naast deze twee voorwaarden is het ook mogelijk om een NOBCO coach te worden door aspirant lidmaatschap. Dit dient te gebeuren onder bepaalde voorwaarden. Zo moet je binnen een jaar een EIA certificaat behalen. Deze certificaat zal jouw professionaliteit bewijzen.