Lees hier over een werktafel op wielen. Verrijdbare werktafels worden voor veel verschillende doeleinden ingezet. Een werktafel, met onder de poten zwenkwieltjes die vast te zetten zijn, is superhandig. Het wordt ingezet als inpaktafel bij de expeditie van een bedrijf. Als de tafel in de weg staat, bijvoorbeeld omdat de vorkheftruck er langs moet, dan zet je de tafel zo aan de kant. Eventueel haal je met de tafel iets op wat ingepakt moet worden, want soms is iets op de verrijdbare tafel leggen en dan naar de inpak duwen handiger dan een steekwagen. Maar er is veel meer mogelijk met een tafel op wielen.

Tuinderij en kweektafel

Handig zijn de RVS tafels die gebruikt worden in een kas. De verrijdbare werktafel is door de opstaande rand een beetje een bak met een afvoerputje. De tafel is eventueel te verdraaien mochten de planten scheef groeien, maar het meest handige is het water geven. De kweker rijdt de RVS tafel naar een punt waar zo’n beetje een put in de vloer zit, en met een tuindouche geeft de bloemen- en plantenkweker water. Het overtollige water loopt door het gat in de RVS werktafel op de grond en zo in de put. Na het water geven rijdt de kweker de tafel in de rij waar de bloemen en planten verkocht worden.

Hobby- en werkbank

Een werktafel op wielen is handig als werkbank. Soms is het handig dat de werkbank niet tegen de muur staat, als de werkbank verrijdbaar is, is dat geen probleem. Zodra je juist weer vloerruimte nodig hebt, bijvoorbeeld omdat daar een fiets staat waar je aan wil sleutelen, dan zet je de verrijdbare tafel weer opzij. De mogelijkheden met een verrijdbare werkbank zijn talloos. Je kunt er iets op overschilderen, maar ook bloemschikken. Over het algemeen is de tafel de ruimte uitrijden lastig vanwege drempels, maar met een paar extra sterke armen kan het wel. Dan staat je werkbank bij het karwei.