Ik ben allround betontimmerman van beroep. Ik maak bekistingen waarin beton wordt gestort. Je plaatst hiervoor een bekisting en verwerkt het vloeibare beton. Wanneer het beton hard is geworden ontkist en demonteer je de bekisting weer. Ook plaats ik betonnen prefab elementen en ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit en de maatvoering van de bekistingen. Zelf zorg ik dat alles goed en op tijd is georganiseerd, zodat alle andere werkzaamheden van mijn collega’s op de bouw ook volgens planning kunnen starten.

Zelf wordt ik veelal ingehuurd als onderdeel van een groot project. Ik plaats hierbij vaak prefab elementen volgens de aangegeven voorschriften. Mijn baan brengt veel verantwoording met zich mee. Als mijn werk uitloopt kunnen collega’s ook niet verder en zal het project langer duren als verwacht. Een groot voordeel van dit vak is echter dat je veel buiten werkt, veel afwisseling hebt en steeds veel nieuwe mensen ontmoet. Heerlijk vind ik het!4

Veilig op de bouw

Wanneer je op de bouw werkt dan is veiligheid ontzettend belangrijk. Ik werk zelf vaak op grote hoogte en met zware materialen en machines. Goede werkkleding en werkschoenen of werklaarzen zijn daarom erg belangrijk en zelfs verplicht. Omdat mijn werkschoenen echt aan vervanging toe waren kocht ik onlangs nieuwe werkschoenen van het merk Blackstone online. Het model dat ik heb aangeschaft is de Blackstone 520. Een hoger model met de verplichte S3 normering. De schoenen zijn gemaakt van waterafstotend leer en beschikken over een stalen neus en een stalen anti-perforatie zool. De loopzool is van PU en is hiermee antislip en bestendig tegen olie en zuur. Ik had al veel positieve verhalen over dit model werkschoenen gehoord en moet zeggen dat ik ook ontzettend tevreden ben. De kwaliteit van de werkschoenen is erg goed en daarbij lopen ze erg comfortabel. Ook vind ik ze erg mooi in vergelijking met veel andere werkschoenen. Wat vind jij van mijn nieuwe Blackstone werkschoenen?