Wat zijn de zakelijke rentes voor geld lenen?

zakelijke rente lening

Wanneer je als ondernemer zijnde even wat extra liquiditeit nodig hebt, voor investeringen, uitgaven of om een lastige periode te overbruggen, kun je een zakelijke financiering aanvragen. Hierbij heb je de keuze uit vele opties, waarvan een zakelijke lening en zakelijk krediet de meest voorkomende zijn. Hierbij komt natuurlijk wel zakelijke rente lening kijken. Hieronder gaan we kijken naar zakelijke financieringen.

Wat is een zakelijke financiering?

Een zakelijke financiering is simpelweg een lening die je gebruikt voor je zakelijke doelen. Dit kan zijn wanneer je een lastigere periode hebt en wat extra liquiditeit nodig hebt. Of je wil een voorraad financieren. Het kan natuurlijk ook zijn om grote investeringen te kunnen doen. Het doel dat je hebt bepaald voor een groot deel welke vorm van zakelijke financiering voor jou het meest geschikt is.

zakelijke rente lening

De verschillende vormen van financiering

We zeiden het al even, er zijn dus verschillende vormen van een zakelijke financiering. Welke voor jou het meest geschikt heeft te maken met de reden dat je een zakelijke financiering wil of nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld problemen hebt met je liquiditeit op korte termijn, door het aanschaffen van een voorraad bijvoorbeeld, is een rekening courant krediet vaak een interessante optie. Of een andere kortlopende financiering. Heb je echter een financiering nodig voor een grote investering, zoals een bedrijfspand of een groot nieuw project, dan is een zakelijke lening waarschijnlijk een betere optie.

Zakelijke rente lening

De rente bij een zakelijke lening is natuurlijk heel interessant, want die bepaalt voor een groot deel hoeveel je maandelijks moet aflossen. Deze verschilt uiteraard per aanbieder en hangt samen met de economische situatie van elk moment. Wel is er ook hierbij een belangrijk verschil tussen een zakelijke lening en een rekening courant krediet. Bij een zakelijke lening spreek je een bepaald bedrag af, dat je vervolgens direct op je rekening krijgt. Je betaald maandelijks een bedrag terug, inclusief rente. Ook wanneer je een deel van het bedrag niet gebruikt betaal je daar dus rente over. Bij een rekening courant krediet heb je de mogelijkheid om tot op bepaalde hoogte in het rood te staan. Wanneer je dit doet betaal je over dat bedrag rente. Je betaald dus alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Wel is dit percentage vaak hoger.