Waarvoor wordt een businesscoach gebruikt?

Als we spreken over businesscoach dan denk je dus aan iemand die je coacht in je business, dus die coach gaat je helpen met jouw business. Hieronder gaan we een aantal punten langs waarbij een business coach jou bij kan helpen en wat er precies gebeurd.

Persoonlijke groei

Bij de coaching staat meestal de groei van de klant voorop. Dit is feitelijk het grootste verschil tussen consultancy en coaching. Bij consultancy lost de consultant juist iets op voor de klant, terwijl bij de coaching de klant wordt geleerd hoe hij dit zelf kan gaan aanpakken voor in de toekomst. Bij business coaching zal de business coach altijd proberen om jouw als ondernemer te laten groeien en dus nieuwe dingen te leren.

Nieuw perspectief

Een ervaren business coach die zelf ooit heeft bereikt wat jij wilt gaan bereiken, kan jou helpen met het zien van nieuwe perspectieven. Het perspectief dat jij nodig hebt om voor je bedrijf de volgende stap te maken. Deze stap ga jij voor de eerste keer maken terwijl je coach dit al vaker heeft gedaan als het goed is. Een mooie quote hiervoor is: ‘What you got here, won’t get you there’ hiermee wordt bedoeld: Wat je hier hebt, gaat je niet daar brengen. Dus wanneer je bijvoorbeeld je bedrijf hebt laten groeien naar 200.000 euro per jaar gaat je niet helpen om een omzet van 600.000 te krijgen.

Een spiegel voorhouden

De reden dat een miljonair na een faillissement weer binnen no-time weer miljonair is, is omdat hij de weg ernaartoe kent. Het heeft hem waarschijnlijk tientallen jaren gekost om de weg te vinden die ernaartoe leiden. Wat hiermee bedoeld wordt is, op het moment doe je dingen op een bepaalde manier. Maar om een volgende stap te maken is het belangrijk om dingen anders te gaan doen. Een businesscoach die deze weg al kent, die kan jou leren om die dingen anders te doen. Hij houdt een spiegel voor jou en leert je te kijken naar jouw aanpak en te reflecteren.

Heb jij de behoefte in een businesscoach of ben je op zoek naar meer informatie rond een businesscoach?. Bezoek de website van Tibor voor de juiste informatie over alles rond dit onderwerp.