Verschillende soorten agv systemen

AGV 3

Een agv is een voertuig die meestal wordt gebruikt in een magazijn, om goederen te verplaatsen. Een agv werkt geheel automatisch is daarom ook geheel niet te missen als onderdeel van de nieuwe modern automatisering. Omdat de agv geheel automatisch werk, moet deze worden ingesteld. Zo moet er bijvoorbeeld een route worden ingesteld die de agv in het magazijn moet gaan rijden. Omdat de agv op meerdere plekken wordt ingezet zijn er daarom ook meerdere soorten software systemen, waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen uit de volgende software: navigation software, fleet management software en mapping software. Niet elke software wordt voor iedere ruimte geschikt.

Het navigation en mapping software

Zoals je net hebt gelezen zijn er meerdere soorten software systemen om de agv zo goed mogelijk te besturen. Het belangrijk om gebruik te maken van de goede software, zodat de agv optimaal functioneert. Het agv systeem die je altijd nodig hebt is de mapping software, deze software zorgt namelijk voor dat de gehele ruimte in kaart gebracht wordt. Hierdoor worden er mogelijke routes aangeven. De navigation software ervoor dat de agv blijft functioneren en zijn taken uit blijft kunnen voeren. Dit doet deze software door middel van de updates direct uit te voeren en de instellingen te blijven onderhouden. Is er een update dan wordt dit tijdig aangegeven.

Het fleetmanagement software

Veel van de software kunnen invloed op elkaar hebben, daarom is het belangrijk om dit goed ingesteld te hebben. Dit kun je het beste laten doen door iemand die daarmee bekend is. Je wilt natuurlijk niet dat de agv verkeerd functioneert. De fleet management software zorgt dat de agv zijn taken uitvoert. Dit doet deze software door het aansturen en beheren van de agv. In deze software zijn namelijk alle tools beschikbaar die je nodig hebt om deze goed aan te kunnen sturen. Vaak zit deze software wel gekoppeld aan pakketten waaruit je kunt kiezen. Net zoals als een pakket voor op de tv.