Transport & logistiek uitbesteden

Als bedrijven hun magazijnen willen optimaliseren, moeten ze alle processen die op die afdeling worden uitgevoerd registreren, de speciale kenmerken van de producten die ze hanteren volledig begrijpen en beschikken over opslagruimten die een adequate bescherming en bewaking van de goederen bieden. Dit kan bedrijven ertoe dwingen tijd te investeren in activiteiten die niet direct verband houden met hun kernactiviteiten, of in taken die complex kunnen zijn omdat ze niet over de geavanceerde technologie en experts beschikken om deze processen te versnellen. Een slimme oplossing zou daarom zijn om een ​​uitgebreid logistiek bedrijf in te huren dat zijn kennis en ervaring op het gebied van optimalisatie kan toepassen.

Outsourcing

Outsourcing binnen de transport & logistiek betekent dat sommige van de bedrijfsafdelingen niet meer rechtstreeks worden bediend en in plaats daarvan worden overgedragen aan een gespecialiseerde externe leverancier, wat grote voordelen biedt voor bedrijven die deze diensten inhuren. Het stelt hen onder meer in staat om:

– Focus op kernactiviteiten die waarde toevoegen aan het bedrijf.

– Krijg toegang tot gespecialiseerde adviesdiensten van logistieke experts.

– Combineer inspanningen om de doelstellingen van logistiek te overtreffen en de commerciële indicatoren te verbeteren.

– Verwerf externe ideeën of vul deze aan die al bestaan ​​dankzij de expertise van de leverancier.

– Neem minder werkruimte in en investeer minder in menselijk kapitaal.

– Zet sommige vaste kosten om in variabele kosten, waarvan sommige bedrijven wellicht profiteren.

Vervolgens laten we u enkele voordelen zien van het uitbesteden van de werking van uw magazijn, transport & logistiek aan een expert

In termen van efficiëntie

– Het implementeren van een gestroomlijnde filosofie in de logistieke processen; met andere woorden, het elimineren van verspilling en activiteiten die geen waarde toevoegen aan het product of de dienst die aan klanten wordt aangeboden. Wanneer dit model wordt toegepast bij het verzamelen en verpakken, vraagt ​​het ons om minder tijd te investeren in het zoeken of controleren van de voorraad en wordt het aanvullen nauwkeuriger.

– Omnichannel-magazijnen ontwerpen en beheren die de voorraden van verschillende kanalen beschermen, wat bedrijven helpt flexibeler te zijn bij het aanpassen aan de vraag en om hun arbeidskosten te verlagen.

– Beoordeling van de efficiëntie, zodat bedrijven kunnen zien of ze middelen op de best mogelijke manier gebruiken en problemen voorkomen die van invloed kunnen zijn op de hele toeleveringsketen. – Het uitvoeren van operationele audits voor magazijnen die helpen bij het bepalen van de tijd van de logistieke processen en de verdeling van de ruimte. Deze herzieningen zouden zo vaak moeten plaatsvinden als nodig is, maar we raden aan ze minstens één keer per jaar uit te voeren.