Social media wordt steeds belangrijker is ons leven en we gebruiken het steeds meer en vaker. Omdat zoveel mensen social media gebruiken is het de perfecte manier om reclame op te maken. Je zal een enorm bereik hebben en je kan ook nog eens heel specifiek adverteren op je doelgroep. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je advertentie alleen aan mannen tussen de 18 en 50 te laten zien. Dit kan erg makkelijk zijn als je bijvoorbeeld scheerapparaten voor een baard verkoopt. Je wilt dan niet dat een vrouw je advertentie ziet want die heeft het product toch niet nodig. Ook zal iemand onder de 18 niet snel je product nodig hebben.

Social media marketing

Zoals ik net al vertelde kun je erg specifiek adverteren via social media. Tot 20 jaar geleden werd dit niet voor mogelijk gezien. Je kon er bijvoorbeeld niet voor kiezen dat alleen mannen van 18 tot 50 de tv aan zouden zetten. Je hebt natuurlijk wel verschillende zenders en hierdoor kan je het wel iets sturen maar dit is nog niet zo optimaal als adverteren via bijvoorbeeld Instagram. Je ziet steeds vaker dat bedrijven adverteren via Instagram. Instagram groeit nog steeds en het is daarom een perfect platform voor marketing. Heb je hier zelf weinig kennis van dan kun je Instagram uitbesteden.

Instagram

Instagram is opvallend genoeg erg gegroeid. Van de big five (Whatsapp, Facebook, Youtube, Instagram en LinkedIn) is Instagram het meest gegroeid. Maar liefst 11%, en dit is echt enorm voor zo’n groot platform. Dit is nog een reden om te kiezen voor Instagram met adverteren. Je ziet vaak dat grote en kleine bedrijven kiezen voor Instagram uitbesteden. Dan gaat een team van specialisten bezig met de social media voor jou bedrijf. Zo wordt het optimale uit je marketingbudget gehaald.