Hoe de doorlooptijd van je processen verkorten

Bedrijven bestaan uit processen. Deze processen worden geheel of deels uitgevoerd door mensen binnen of buiten je bedrijf. Echter weet je als bedrijf dat de mensen volatiel kunnen zijn. Als in, indien je werknemers niet gelukkig of gemotiveerd zijn, zullen ze al zeker niet efficiënt te werk gaan en zullen je processen langer duren voordat ze afgewerkt worden. Echter, hoe langer een proces duurt om af te werken, hoe duurder het proces wordt en hoe hoger de kosten versus de inkomsten zullen worden. De doorlooptijd van processen in je bedrijf is vooral afhankelijk van de menselijke motivatie. Gelukkig kan je dit makkelijk een handje helpen.

Analyseren is de eerste stap

De eerste belangrijke stap bij het verkorten van de doorlooptijd, is het analyseren van processen die vlot verlopen en dus een korte doorlooptijd hebben. Hierbij analyseer je de kosten, de duurtijd van elke werknemer en de motivatie. Dit hangt samen met verschillende analyseer processen in organisaties. Deze tools kunnen bestaan uit lean management, project beheersing, business technology of organisatieontwikkelingen. Door deze resultaten uit de analyse samen te nemen met verschillende gesprekken met de stakeholders, zijnde de werknemers en werkgevers, wordt er een oplossingsgerichte aanpak opgesteld per proces.

Vraag hulp

Uiteraard is het als bedrijf niet altijd even makkelijk dit in-house te analyseren samen met de werknemers. Dit neemt namelijk heel wat tijd in en er is veel kans dat je de processen met andere ogen bekijkt en niet alle fouten ziet, net omdat je er zelf zoveel mee bezig bent. Hierdoor kan het handig zijn een externe organisatie of persoon te vragen naar je processen te kijken en zo tips te vragen over de werking. Deze bedrijven, zoals bijvoorbeeld https://www.criticalminds.com/nl/, hebben namelijk een heel andere en onafhankelijke visie waardoor voor hen bepaalde zaken duidelijker zijn.