De voordelen van personeel werven via een uitzendbureau

uitzendbureau

Nieuw personeel vinden voor een specifieke functie, zie jij er ook zo tegenop? Misschien heeft jouw organisatie geen eigen afdeling werving & selectie. Een uitzendbureau kan in dat geval een enorme uitkomst zijn. Uitzendbureaus bestaan er in alle soorten en maten. In vrijwel iedere branche heb je de mogelijkheid om de werving en selectie uit te besteden aan een uitzendbureau. Personeel werven via een uitzendbureau biedt verschillende voordelen. We zetten ze voor je op een rij.

Profiteer van de expertise van een uitzendbureau

Kies je ervoor personeel werven uit te besteden aan een uitzendbureau, dan kun je vaak rekenen op de uitgebreide expertise en ruime ervaring van een uitzendbureau. Uitzendbureaus beschikken over een groot netwerk van gegadigden. Dit vergroot de kans dat je binnen korte tijd een geschikte kandidaat vindt voor de openstaande functie. Tegelijkertijd neemt het uitzendbureau de eerste screening en het checken van referenties van kandidaten voor haar rekening. Voor verschillende branches bestaan diverse gespecialiseerde uitzendbureaus. Zo vind je ook voor jouw specifieke branche het juiste talent. Denk bijvoorbeeld aan het uitzetten van scheepvaart vacatures voor de scheepvaartbranche. Een uitzendbureau neemt dit van je over en kan tegelijkertijd een beroep doen op het juiste specifieke netwerk.

Bespaar tijd en administratieve rompslomp

Een sollicitatieprocedure kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen als je dit zelf doet Als je zo snel mogelijk een goede kandidaat wil vinden is het jammer wanneer er geen vaart in dit proces zit. Een uitzendbureau helpt je hierbij. Zij stellen een goede vacaturetekst voor je op, ze zorgen ervoor dat deze gezien wordt en ze nemen vervolgens alle sollicitatiebrieven en CV’s voor je door. Ook de personeelsadministratie is normaal gesproken een behoorlijke klus. Kies je ervoor om een uitzendkracht aan te nemen, dan blijft het uitzendbureau de werkgever van deze kracht. Een uitzendbureau zorgt onder meer voor de salarisbetaling, loonstroken, jaaropgaven en het bijhouden van verlof en ziekte.

Meer flexibiliteit

Kent jouw organisatie jaarlijks drukkere en minder drukke periodes, dan is het aannemen van tijdelijk personeel via een uitzendbureau een goede oplossing. Je kunt het uitzendbureau dan inschakelen om tijdelijke uitzendkrachten voor je te vinden voor deze piekmomenten. Ben je op zoek naar talenten die op projectbasis voor jouw organisatie werken? Ook daarvoor bieden uitzendbureaus verschillende mogelijkheden. 

Minder risico

Bestaat jouw volledige personeelsbestand uit vaste krachten, dan brengt dat bepaalde risico’s met zich mee. Wanneer een medewerker langere tijd uitvalt, bijvoorbeeld door ziekte, blijf je verantwoordelijk voor de uitbetaling van het salaris. Daarnaast komt het wel eens voor dat de vaste medewerker die je hebt aangenomen minder geschikt is voor een bepaalde functie dan verwacht. Met een uitzendkracht ben je in dat geval flexibeler omdat de proeftijd langer is en de samenwerking makkelijker beëindigd kan worden.