Banden en velgen in de praktijk

Banden en velgen gaan net zo goed samen als chocolademelk en slagroom. De combinatie van een goede band en een stevige velg zorgen voor een aangename vlotte rit. De velg is eigenlijk het buitenste gedeelte van een wiel, vaak gemaakt van een legering van magnesium en aluminium. De band is een opgeblazen omhulling die over de velg heen zit, vaak gemaakt van rubber.

Voordelen van goede banden en velgen

Mooie banden en velgen zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook belangrijk voor je brandstofverbruik, veiligheid en je oren! JD Banden & Velgen helpt je verder op weg. Naast dat ze in de velgen BMW 2 serie er allemaal stijlvol chic uitzien, bevatten ze elk ook RDCI sensoren. Deze sensoren houden de bandenspanning doorlopend in de gaten, zo ben je er razendsnel bij als er wat lucht bij de banden moet! Een betere bandenspanning betekent namelijk minder brandstofverbruik.

Je kan er ook vanuit gaan dat de velgen met banden van BMW een uitstekende profieldiepte hebben. Door dit regelmatig te controleren zal je altijd veilig op de weg rijden. Een bewegende band die contact maakt met het wegdek produceert ook geluid. De velgen BMW 2 serie houden de rolgeluidemissie laag, zo ben je niemand tot last.

Kom je toch in nood?

Natuurlijk kan het gebeuren dat er zelfs met de beste BMW wielen nog steeds iets mis kan gaan. Kom je onverhoopt toch in de penarie, dan zorgen banden met runflat technologie ervoor dat je veilig door kan rijden naar een gerustere locatie. Niemand wil langs de snelweg tot stilstand komen natuurlijk!