Wat is het voordeel van computervloeren?

Overal wordt er tegenwoordig eigenlijk met techniek gewerkt en computervloeren komen dan ook op heel veel verschillende plekken goed van pas. Alle apparatuur die je gebruikt, moet immers met verschillende kabels aan elkaar verbonden worden. Dit kan voor een chaos zorgen en voor onveilige ruimtes. Met computervloeren zorg je ervoor dat alle bekabeling netjes weggewerkt is. Zo struikel je niet over kabels, ziet alles er netjes uit en kun je toch alle apparatuur naar wens met elkaar verbinden! Ben jij op zoek naar dergelijke vloeren? Neem dan eens contact op met System Floor Technics over de mogelijkheden die zij jou kunnen bieden!

Computervloeren voor alle situaties

In het verleden werd een computer eigenlijk alleen als een soort tekstverwerkingsapparaat gebruikt en kantoren waren daardoor ook de enige plekken waar je ze zag staan. Computervloeren waren in het begin zelfs voor kantoorgebouwen nog geen noodzakelijkheid, zoveel computers waren er immers niet aanwezig en ze waren vaak al helemaal niet verbonden aan andere apparatuur. Hoe anders is dit tegenwoordig! Eigenlijk wordt er echt overal gebruik gemaakt van de computer, denk aan:

  • sportstadions
  • datacenters
  • scheepvaart en industrie

En niet alleen computers worden er gebruikt, deze zijn veelal ook aangesloten op diverse andere apparatuur. Denk aan printers, scanners, machines, scoreborden en nog zoveel meer. Computervloeren komen daardoor ook op al deze locaties heel erg goed van pas. Alles staat tegenwoordig immers met elkaar in verbinding! Je kunt de connecties natuurlijk grotendeels draadloos laten verlopen, maar dan moet je er wel helemaal zeker van kunnen zijn dat de verbindingen stabiel zijn. Dat is niet altijd het geval en daarom wordt er vaak toch voor gekozen om alles met kabels aan elkaar te verbinden. Bovendien heeft apparatuur ook altijd verbinding met een stroompunt nodig, geen enkel apparaat werkt immers zonder energiebron. Computervloeren zijn daarom echt een uitkomst!

Alles netjes weggewerkt

Maar je vraagt je nu misschien af: wat zijn computervloeren eigenlijk precies? Dit zijn systeemvloeren die eigenlijk op hoogte aangebracht zijn ten opzichte van de ondervloer. Er wordt dan een frame geplaatst dat op sterke pootjes staat en daar komt de vloer bovenop te liggen. Het voordeel hiervan is dat alle bekabeling onder de computervloer weggewerkt kan worden. Doordat de vloer uit losse delen bestaat, een soort tegels als het ware, kunnen de kabels toch gemakkelijk bereikt worden op het moment dat er zich ergens een storing of een defect voordoet. Wat is nu precies het voordeel van computervloeren? Een eerste voordeel is het feit dat het er netjes uitziet. Het lijkt altijd erg lelijk als je overal door een ruimte kabels ziet lopen, het geeft een rommelige en onoverzichtelijke uitstraling. Maar daarnaast is het ook gewoon veiliger. Liggen kabels los over de vloeren, dan loop je immers altijd het risico dat je hier over struikelt. Dat is in een kantoorsituatie al niet ideaal, laat staan in de industrie of in een stadion! Loopt alle bekabeling onder de vloer door, dan neem je veel risico’s weg. Wil jij hier meer over weten of wil je computervloeren aan laten leggen? Neem dan eens contact op met System Floor Technics, zij zijn een echte specialist op dit gebied!