Waarom een eigen bedrijf hebben zo tof is

Veel mensen willen een eigen bedrijf beginnen op een punt in hun leven. Wat opvalt, is dat maar heel weinig mensen daadwerkelijk de stap zetten om voor zichzelf te beginnen. Dat is natuurlijk hartstikke begrijpelijk. Het is heel moeilijk om een bedrijf op te zetten, laat staan op een succesvolle wijze draaiende te houden. Maar tegelijkertijd is het ook zonde. Veel mensen die een goed idee en een ondernemersgeest hebben, zetten uiteindelijk nooit de stap. En die mensen missen iets in hun leven. Bedenk een idee en naam, een goed strategisch plan. Vergeet niet je bedrijfsnaam te checken en begin gewoon! Gewoon op kleine schaal, naast je baan.

Een eigen bedrijf hebben geeft een voldaan gevoel

Veel mensen hebben een baan die ze stiekem eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden. Misschien vonden ze het in het begin wel heel leuk en uitdagend, maar uiteindelijk wordt het een vastgeroeste bedoeling. Dat is zo ontzettend jammer. Veel mensen hebben namelijk wel de motivatie en drive om echt iets te doen. Als je langdurig dezelfde baan hebt, bloedt dat simpelweg dood. En dat is doodzonde. Niemand heeft zin om 5 dagen in de week met tegenzin naar het werk te gaan. Niets is lastiger dan dat. Daarom zeg ik: begin gewoon voor jezelf Je hoeft echt niet altijd meteen groots te starten. Begin gewoon naast je baan!

Het begint allemaal met een goed plan, maar je moet het wel uitvoeren!

Begrijp me niet verkeerd, een goed plan is ontzettend belangrijk om je business te laten slagen. Maar veel mensen blijven heel lang hangen in het maken van plannen, om vervolgens niets meer te doen. Ze maken plan na plan, maar voeren het nooit uit. Ga met je plan een naar een merkenadviseur, zoals bijvoorbeeld Knijf.nl, en kijk of je idee het waard is om daadwerkelijk achteraan te gaan!