Maak je bedrijf extra duurzaam met Ecotap

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en als bedrijf wil je hier graag op inspelen. Het aanschaffen van een Ecotap is dan een goede keuze. Door het plaatsen van een Ecotap biedt je jouw medewerkers de mogelijkheid om hun elektrische auto op te laden op het werk. Maar waar dien je rekening mee te houden als je een ecotap wilt laten plaatsen? In deze blog geven we je vijf tips.

Kijk naar de capaciteit van de Ecotap.

Voordat je overgaat tot het plaatsen van een Ecotap, is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de Ecotap. Hoeveel auto's wil je kunnen opladen en hoe snel moeten deze opgeladen kunnen worden? Het is belangrijk om een Ecotap te kiezen die past bij jouw behoeften. Daarnaast kun je ook kijken naar verschillende functionaliteiten, zoals het betalen voor het opladen via een app.

Plaats de Ecotap op een strategische plek.

De plaatsing van de Ecotap is erg belangrijk. Zorg ervoor dat de Ecotap gemakkelijk bereikbaar is voor medewerkers die hun auto willen opladen. Een plek die goed te bereiken is vanaf de parkeerplaats en het kantoor is ideaal. Daarnaast kun je overwegen om een overkapping te plaatsen voor de Ecotap, zodat deze beschermd wordt tegen weersomstandigheden.

Zorg voor voldoende stroomcapaciteit.

Een Ecotap heeft natuurlijk stroom nodig om auto's op te laden. Het is belangrijk om te controleren of er voldoende stroomcapaciteit beschikbaar is op de locatie waar je de Ecotap wilt plaatsen. Als dit niet het geval is, moet de stroomcapaciteit waarschijnlijk uitgebreid worden. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

Kijk naar de benodigde vergunningen.

Voor het plaatsen van een Ecotap kunnen vergunningen nodig zijn. Dit verschilt per gemeente, dus het is belangrijk om goed uit te zoeken of er vergunningen nodig zijn en welke dit dan zijn.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen.

Tot slot is het belangrijk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden en Ecotaps. Er zijn steeds nieuwe technische ontwikkelingen en functionaliteiten beschikbaar die het opladen nog gemakkelijker kunnen maken. Door op de hoogte blijven kun je ervoor zorgen dat jouw Ecotap altijd up-to-date is en optimaal functioneert.

Samenvattend

Het plaatsen van een Ecotap kan een goede investering zijn voor jouw bedrijf en het milieu. Het is echter belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken, zoals de capaciteit van de Ecotap, de plaatsing, de stroomcapaciteit, de benodigde vergunningen en de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. Door deze tips in gedachten te houden, kun je ervoor zorgen dat de Ecotap optimaal functioneert en dat jouw medewerkers gemakkelijk hun elektrische auto kunnen opladen.

Bron: www.orangecharging.com