Koerier voor elk moment en elk pakket

Koeriers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je vindt ze in alle kleuren en maten. De eerste koeriers zijn ontstaan op de fiets en door restaurants of takeaways om zo snel en makkelijk een restaurant maaltijd bij je thuis of op locatie te kunnen consumeren. Hierna waren er nieuwe soorten koeriers ontstaan die ook pakketjes afleveren van bedrijven en particulieren. Hierdoor kregen de nationale leveringsdiensten zoals PostNL en DHL meteen concurrentie. Een Koerier te Amsterdam kreeg bijvoorbeeld veel bestellingen aangezien Amsterdam een grote stad is waar fietsers sneller hun weg konden zoeken doorheen het verkeer terwijl auto’s er veel langer over deden.

Koerier is de nieuwe post

De reguliere post die je pakketjes verzond naar je huis of andere afleverplaats is dus vervangen. Uiteraard niet helemaal. De meeste bedrijven gebruiken nog de reguliere leveringsmethodes met hen aangezien zij goedkoper pakketjes versturen. Ook al is het echter goedkoop, het duurt wel een pak langer voordat het pakketje toekomt. Het kan namelijk soms tot 2 weken duren voordat een pakketje afgeleverd wordt, zeker wanneer er zeer veel pakketjes verzonden worden op hetzelfde moment. Hierdoor kan het distributiecentrum namelijk vrij chaotisch zijn waardoor het langer duurt. Koeriers maken geen gebruik van distributiecentra waardoor ze de bottleneck die er meestal ontstaat zo vermijden.

Track & Trace

Koerier services zijn duurder dan de reguliere leveringsservices doordat zij sneller pakketjes verzenden. Zij kunnen dit namelijk, indien gewenst, op dezelfde dag nog leveren als de dag waarbij ze het pakketje zijn komen ophalen. Zeker indien je snel een pakketje moet verzenden naar iemand, is dit de perfecte oplossing. Hiernaast voorzien de meeste koeriers services ook nog een track & trace code waarbij je stressvrij je pakketje kan volgen en zien dat hij goed afgeleverd is. Je hebt koeriers in verschillende steden zoals Koerier in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Breda, maar ook de kleinere steden hebben deze service. Vraag zeker meer info bij je lokale koeriersbedrijf.