Keuken apparatuur voor alledaags gebruik

horeca keuken apparatuur

De meeste Nederlanders koken minimaal vier keer per week thuis, en gebruiken allerlei apparaten die hier optimaal bij kunnen helpen. Voor ontbijt, lunch en avondeten zijn uiteraard verschillende apparaten nodig; ieder met een eigen doel en gebruiksvorm. Dit geld ook voor horeca keuken apparatuur, waar de functie de gebruiksvorm volgt.

In de ochtend is het meest gebruikte apparaat vaak een koffiemachine of waterkoker voor de thee, ook de sinaasappelpers is een populair. Koffie machines die de meeste mensen gebruiken zijn de koffiecups varianten; grotere horeca keuken apparatuur zoals hoge druk koffiemachines zijn minder in gebruik. Een broodrooster voor de tosti’s of geroosterde broodjes wordt hierbij vaak gecombineerd; al zijn de panini rooster ook steeds meer in trek.

horeca keuken apparatuur

Voor de lunch, wordt eveneens het koffie apparaat gebruikt, maar wordt vooral de oven een stuk vaker gebruikt. De oven, of de magnetron zorgt voor vers gebakken broodjes of andere specifieke gerechten. Uiteraard wordt hier geregeld ook het gasfornuis of de kookplaat voor gebruikt. Het gasfornuis of de kookplaat wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, en per persoon verschilt het soort type ook. Zo wordt er in de horeca vaak gasfornuizen met twaalf pitjes, terwijl er bij mensen thuis zelden meer dan vier pitjes nodig zijn. Horeca keuken apparatuur is als gevolg hiervan makkelijker te gebruiken als er sprake is van tijdsdruk en meerdere gerechten op een moment.

Zowel voor het ontbijt, de lunch en het avondeten wordt er na afloop afgewassen, dan wel met de hand of met een wasapparaat. Een afwas apparaat is vaak gemonteerd in de keuken naast de wasbak zodat deze gemakkelijk gebruikt kan worden. Zonder afwassen afwas apparaat kan uiteraard ook, wat dan in de afwasbak gebeurt. In de horeca wordt er gebruik gemaakt van speciaal ontworpen afwasmachines die in korte tijd heel heet worden door middel van stoom en zo binnen enkele minuten veel afwas kunnen wegwerken. Het verschil met afwasmachines zoals die gebruikt worden bij mensen thuis, zit vooral in de snelheid en de kosten. Horeca afwasmachines zijn significant hoger geprijsd en ook lastiger te installeren.