Investeren in commercieel vastgoed – Waarom het een slimme zet is

Investeren in vastgoed is altijd al een slimme zet geweest, vooral als het gaat om commercieel vastgoed. Commercieel vastgoed omvat alles van kantoorgebouwen en winkelcentra tot magazijnen en hotels. Het biedt een stabiele bron van inkomsten, fiscale voordelen en waardevolle activa voor de lange termijn. In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste redenen waarom investeren in gebouwen een slimme zet kan zijn.

Stabiele bron van inkomsten

Een van de grootste voordelen van het investeren in commercieel vastgoed is het genereren van een stabiele bron van inkomsten. In tegenstelling tot residentieel vastgoed, waar huurders doorgaans een jaarcontract krijgen, hebben commerciële huurders vaak langere huurcontracten, zoals vijf tot tien jaar. Dit betekent dat de verhuurder een gegarandeerde cashflow heeft voor een langere periode, waardoor het gemakkelijker wordt om financiering aan te trekken voor toekomstige investeringen.

Fiscale voordelen

Een ander voordeel van investeren in commercieel vastgoed zijn de fiscale voordelen. Beleggers kunnen bijvoorbeeld afschrijven op de kosten van het pand en rentebetalingen aftrekken van de belastingen. Beleggers die vastgoed bezitten, kunnen ook in aanmerking komen voor belastingvoordelen voor onroerend goed.

Waardevolle activa voor de lange termijn

Commercieel vastgoed kan ook waardevolle activa zijn op de lange termijn. Zolang er huurders zijn, blijft uw investering in waarde toenemen. Bovendien stelt commercieel vastgoedbezit u in staat om waarde toe te voegen door middel van renovaties en upgrades die de huurwaarde verhogen. Dit kan resulteren in een hogere verkoopprijs wanneer u besluit om te verkopen.

Diversificatie van de portefeuille

Als u een belegger bent, wilt u waarschijnlijk niet al uw eieren in één mand doen. Investeren in commercieel vastgoed kan een slimme manier zijn om uw portefeuille te diversifiëren. Commercieel vastgoedbeleggingen bieden bijvoorbeeld een diversificatie mogelijkheid ten opzichte van aandelen en obligaties, waardoor risico's worden verdeeld en beleggers minder gevoelig zijn voor de schommelingen van de aandelenmarkt.

Bescherming tegen inflatie

Ten slotte biedt investeren in commercieel vastgoed bescherming tegen inflatie. Aangezien de huurprijzen meestal stijgen met de inflatie, kan de inkomstenstroom van een commercieel pand waardevast blijven in tijden van inflatie. Bovendien, als de inflatie hoog is, kan de waarde van het vastgoed toenemen, waardoor er een kans is op een hoger rendement op de belegging.

Investeren in commercieel vastgoed is een slimme manier om uw portefeuille te diversifiëren en een stabiele bron van inkomsten te genereren, met de mogelijkheid voor belasting- en waardeoordelen op de lange termijn. Als u geïnteresseerd bent in het investeren in commercieel vastgoed, overweeg dan om in contact te komen met een ervaren vastgoedprofessional die u kan adviseren bij het vinden van de juiste belegging die past bij uw doelen en mogelijkheden.

Bron: https://www.corum.nl/