Een letselschade advocaat in Nijmegen

hijink-advocaten-logo

Als je letsel opgelopen hebt door de gevolgen van een arbeidsongeval of een ander soort ongeval of gebeurtenis is het verstandig om raad te plegen bij een letselschade advocaat Nijmegen. Deze letselschade advocaat kan jou namelijk uitermate goed helpen zodat jij nooit rechten zal laten liggen en uitermate goed advies zult ontvangen over de vervolgstappen die genomen moeten worden. . 

Ongevallen op de werkvloer 

Elk jaar vinden er meer dan 200.000 ongevallen plaats op de werkvloer die letsel als gevolg hebben. Wanneer je blijvend letsel overhoudt aan het ongeval kun je naast materiële schade ook immateriële schade hebben. Wat is nu eigenlijk een arbeidsongeval en welke stappen worden er doorlopen als je letsel op hebt gelopen door zo’n arbeidsongeval? Een letselschade advocaat nijmegen kan jou hierbij helpen. Een arbeidsongeval is een ongeval die tijdens werk of in werktijd plaatsvindt en kan leiden tot letsel. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een bouwvakker die valk op het bouwterrein of een schiekade die van een steiger afvalt. Het is ook mogelijk dat een werknemer  die op het kantoor werkt een burn-out krijgt door de slechte omstandigheden waarin deze werkvorm moet werken. 

De top 5 meest voorkomende ongevallen zijn:

  1. Vallen van hoogte 29%
  2. Contact met bewegende delen van een machine 22%
  3. Vallende objecten 13%
  4. Aanrijdingen van een voetganger door een voertuig 4,4%
  5. Beknelling tussen een machine en een ander object 4,2%

Een groot traject 

Als je letsel hebt opgelopen door een ongeval tijdens werktijd of op het werk kun je het beste een letselschade advocaat inhuren zodat je nooit rechten laat liggen en hulp krijgt bij het eventuele juridische traject.