Community software is de sleutel voor je marketing

Weet jij al wat er leeft onder je klanten of medewerkers of ben jij hier benieuwd naar? Of is jouw doel om klanten of medewerkers meer betrokken te maken? Community software kan hier de oplossing voor zijn. Zeker in de huidige tijd, waarbij we ondanks het einde van corona nog steeds meer thuiswerken, groeit de behoefte naar contact met gelijkgestemden. Maar wat doet community software precies en wat wordt hiermee bereikt? In dit artikel leggen we het je graag uit.

Wat is community software?

Met community software worden organisaties in staat gesteld om contact te maken met hun eigen gebruikers waarbij gebruikers hun mening kunnen delen of vragen, ideeën kunnen delen en interacteren met andere gebruikers. Het is een online ruimte die gericht is op sociale interactie als ontmoeten, kennisdelen en samenwerken. Het is te vergelijken met een social media platform maar dan specifiek voor jouw organisatie. Het is een bron van informatie van brand-to-user en/of peer-to-peer. 

Voordelen van een eigen online community

Een eigen community software heeft vele voordelen. Als eerst is het fully branded. Dat wil zeggen dat je de app kunt laten aansluiten bij jouw organisatie wat betreft de ‘look and feel’. Daarnaast kan je zelf functionaliteiten kiezen die passen bij jouw wensen. Ook kan je alle content laten samenkomen in één community. Alle blogs, afbeeldingen, video’s, tools, handleidingen et cetera komen samen. Verder verhoogt het de betrokkenheid van de mensen onderling doordat men op elkaar kan reageren op bijvoorbeeld een forum. Tot slot heb je zelf de controle over data. Analysetools maken inzichtelijk wat er gebeurt op jouw community platform. 

Community software realiseren

Wanneer je community software of een community app wil laten ontwikkelen, is het mogelijk om de hulp van een webbureau in te schakelen. Zij kunnen ervoor zorgen dat je binnen afzienbare tijd een eigen community hebt voor bijvoorbeeld jouw medewerkers. Dit webbureau in Utrecht zal meedenken met het ontwikkelen van nieuwe functies die aansluiten bij jouw wensen en de organisatie. Ben jij klaar om je eigen community software te laten realiseren?