Schrijven van blogs voor je website zelf doen of uitbesteden?

blogs laten schrijven door SEO tekstschrijver

Wie succesvol wil zijn in het verkopen van producten of diensten, moet ook online goed zichtbaar zijn. Blogs schrijven voor je een website is een goede manier om hoger te scoren in Google. Google geeft websites met waardevolle content namelijk een hogere ranking en iedere blog die je schrijft vormt weer een pagina die Google kan indexeren. Bovendien kun je onder elke blog een zogenaamde ‘call-to-action’ toevoegen, die lezers oproept contact met je op te nemen. Zo zorgen blogs niet alleen voor een hogere ranking in google, maar leiden ze ook tot waardevolle leads.

Waarom zelf blogs schrijven?

Heb je een website dan ontkom je er dus eigenlijk niet meer aan om ook een blog te beginnen, waarop regelmatig relevante artikelen worden geplaatst. Sommige eigenaren van bedrijven kiezen ervoor om deze blogs zelf te schrijven. Immers heb je zelf de meeste kennis over jouw bedrijf en weet je alles van jouw branche of merk. Aangezien het schrijven van een blog ook een goede manier is om jouw specifieke expertise of visie te delen, kan het waardevol zijn om de blogs zelf te schrijven. Er zijn echter ook goede redenen om het schrijven van artikelen geheel of gedeeltelijk uit te besteden.

Bloggen kost tijd en discipline

Wie hoger in google wil scoren zal regelmatig nieuwe, goede content moet plaatsen. Het bijhouden van een blog kost daarom de nodige tijd en vereist veel discipline. Drukke ondernemers hebben hier lang niet altijd de tijd en energie voor, waardoor het schrijven van blogs al snel onderaan het prioriteitenlijstje komt te staan. Zonde natuurlijk want een blog is bij uitstek de manier om verkeer naar je website te generen. Heb je het erg druk of haal je geen plezier uit het schrijven van blogs? Blogs laten schrijven door een professioneel bureau is dan de perfecte oplossing.

Blogs laten schrijven: kies voor professionele SEO copywriters

Een voordeel van zelf schrijven is natuurlijk dat je geen geld hoeft uit te trekken voor het inhuren van goede copywriters. Wanneer je zelf van nature geen goede schrijver bent en weinig kennis hebt van SEO, kan een dergelijke investering zich echter snel terugverdienen. Om het optimale rendement uit je blogs te halen, dienen deze namelijk geoptimaliseerd te zijn voor zoekmachines. Een professionele SEO tekstschrijver weet precies waaraan je blog moet voldoen, om goed te scoren in Google. Zij kennen de SEO-regels en -richtlijnen, waardoor je blog veel waardevoller wordt. Het schrijven van blogs uitbesteden kan dus evengoed geld opleveren.