Bedrijfsongeval schadevergoeding claimen

Je bent het slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval en je hebt hierbij schade opgelopen. Kun je hiervoor een bedrijfsongeval schadevergoeding claimen en hoe je dit dan? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Hoe kun je een schadevergoeding claimen bij een bedrijfsongeval?

Als je een ongeval krijgt tijdens je werk, kun je hiervoor een schadevergoeding claimen bij je werkgever. Elk bedrijf heeft een zorgplicht tegenover haar werknemers. Indien de schadevergoeding reëel is en het bedrijf schuld heeft aan het bedrijfsongeval, zullen zij de schadevergoeding moeten betalen.

Wanneer is de werkgever aansprakelijk?

De werkgever is aansprakelijk als er kan worden gesproken van een bedrijfsongeval. Dit is het geval als het ongeluk tijdens werktijd heeft plaatsgevonden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een val van een trap of een verwonding door het werken met zware machines. Ook als de werknemer het ongeval plaatsvindt met een bedrijfsauto waar de werknemer tijdens werktijd mee rijdt naar een cliënt, kan er in sommige gevallen van een bedrijfsongeval worden gesproken.

Wanneer hulp inschakelen?

Je kunt natuurlijk zelf het totale bedrag van de schadevergoeding gaan berekenen en de claim indienen bij je werkgever, maar je kunt er ook voor kiezen om hierbij hulp in te schakelen. Een letselschadespecialist kan je bijvoorbeeld helpen met het berekenen van de totale letselschade, het verzamelen van bewijsstukken en het indienen van de schadeclaim. Wil je een rechtszaak aanspannen? Dan kun je beter een letselschade advocaat inschakelen.